Sven Cohen Stuart

Sven Cohen Stuart

Over Sven

Ik studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam. Na mijn doctoraal examen werkte ik een paar jaar in marketing/communicatie functies. In 1993 koos ik voor het ondernemerschap en werd actief in de evenementen-, communicatie- en mediabranche. Ik richtte in dat jaar Ois4 creating effective events op, dat uitgroeide tot een van de toonaangevende bureaus van ons land, het eerste met een modelmatige aanpak van events als communicatiemiddel. Door een overname in 2006 werden hieraan de activiteiten toegevoegd van Artifex culturele arrangementen en evenementen (www.artifex.nu), in 2008 initiator van de jaarlijkse Artifex Award, vakprijs voor cultureel ondernemerschap.

Verder was ik mede-oprichter en eerste voorzitter van IDEA (2002-2004). IDEA (Independent Dutch Event Association) ontwikkelde zich tot leidende brancheorganisatie van eventmarketing-bureaus in Nederland (www.ideaonline.nl).

Na bijna twintig jaar mede leidinggeven aan bovenstaande bedrijven, waarin het coachen van mensen steeds een belangrijk facet was, maakte ik opnieuw een keuze. In 2011 verkocht ik mijn bedrijfsactiviteiten aan mijn zakenpartner. Hierna werkte ik een jaar als groepsleider maatschappelijke opvang in een opvangcentrum voor vrouwen.

Sinds 2012 coach ik creatieve professionals in hun ondernemerschap. Mensen die zichzelf de vraag stellen: ‘haal ik er wel het meeste uit?’ Mensen die zichzelf willen blijven ontwikkelen, die help ik met nieuwe gezichtspunten en strategieën: kortom oplossingen.
Naast mijn activiteiten als coach begeleid ik als loopbaanprofessional mensen in elke levensfase bij het maken en realiseren van keuzes op het gebied van loopbaan, werk en leren, en die daar wat extra aandacht en hulp bij kunnen gebruiken. Mensen die soms een afstand hebben opgelopen tot de arbeidsmarkt en die door een ‘extra duwtje’ in de rug hun kans vergroten om terug te kunnen keren in het arbeidsproces.

Naast bovenstaande, schrijf ik. De novelle ‘de Wandeling’, mijn literaire debuut, is in september 2016 verschenen bij Uitgeverij Aspekt. Een loopje door de Amsterdamse Leidsestraat mondt uit in een apocalyptische maalstroom. Niet omdat de wereld wordt overspoeld door een vloedgolf, maar omdat er iets beslissends dreigt te gebeuren. De hoofdpersoon, sieradenontwerper Arthur (40), wordt die dag ingehaald door de werkelijkheid.
In november 2020 verscheen bij Aspekt de roman ‘Lilly’s Rozen’.
In september 2023 verscheen bij Uitgeverij Magonia de roman ‘Een eeuwigdurend voorbij zijn’.

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact op om een afspraak te maken.